آنگلا مرکل: توافق اتمی با ایران سرمشق دیپلماسی با کره شمالی شود

0
646

صدراعظم آلمان در پیام صوتی تصویری هفتگی خود با اشاره به شرایط خطیری که آزمایش‌های موشکی کره شمالی ایجاد کرده، از لزوم فعالیت و تلاش هر چه بیشتر جامعه جهانی برای خلع سلاح سخن گفت. آنگلا مرکل ابراز اطمینان کرد که با وجود دشواری وضعیت، مسیر دپیلماسی راه‌گشا خواهد بود. او روز شنبه (دوم سپتامبر/۱۱ شهریور) تاکید کرد که توافق اتمی با ایران حاصل دیپلماسی چندساله و مشترک بود و “اینک باید اقدام‌هایی مشابه با نظر به کره شمالی به جریان بیفتند.” توافق هسته‌ای با ایران که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید، برنامه اتمی این کشور را محدود می‌کند. طبق این توافق، جمهوری اسلامی از دستیابی به بمب اتمی منع شده و در مقابل از تحریم‌های بین‌المللی خارج می‌شود. صدراعظم آلمان گفته که بحران کره شمالی باید با دیپلماسی معطوف به خلع سلاح مهار شود و در این مسیر، ناتو و روسیه باید نقشی تعیین‌کننده به عهده بگیرند: «دیدیم که پس از سال‌ها، توانستیم با دیپلماسی مشترک، با ایران به یک توافق برسیم.»

آنگلا مرکل: توافق اتمی با ایران سرمشق دیپلماسی با کره شمالی شود

دویچه وله فارسی  – 02.09.2017

صدراعظم آلمان خواستار یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای مناقشه کره شمالی شد و توافق اتمی با ایران را نمونه چنین رویکردی دانست. آنگلا مرکل گفت آزمایش‌های موشکی پیونگ‌یانگ ضرورت تلاش مشترک برای خلع سلاح را یادآوری می‌کنند.

Merkel MIT Business Treffen (Getty Images/J. Koch)آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان

صدراعظم آلمان در پیام صوتی تصویری هفتگی خود با اشاره به شرایط خطیری که آزمایش‌های موشکی کره شمالی ایجاد کرده، از لزوم فعالیت و تلاش هر چه بیشتر جامعه جهانی برای خلع سلاح سخن گفت. آنگلا مرکل ابراز اطمینان کرد که با وجود دشواری وضعیت، مسیر دپیلماسی راه‌گشا خواهد بود.

او روز شنبه (دوم سپتامبر/۱۱ شهریور) تاکید کرد که توافق اتمی با ایران حاصل دیپلماسی چندساله و مشترک بود و “اینک باید اقدام‌هایی مشابه با نظر به کره شمالی به جریان بیفتند.”

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

توافق هسته‌ای با ایران که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید، برنامه اتمی این کشور را محدود می‌کند. طبق این توافق، جمهوری اسلامی از دستیابی به بمب اتمی منع شده و در مقابل از تحریم‌های بین‌المللی خارج می‌شود.

صدراعظم آلمان گفته که بحران کره شمالی باید با دیپلماسی معطوف به خلع سلاح مهار شود و در این مسیر، ناتو و روسیه باید نقشی تعیین‌کننده به عهده بگیرند: «دیدیم که پس از سال‌ها، توانستیم با دیپلماسی مشترک، با ایران به یک توافق برسیم.»

کره شمالی روز سه‌شنبه ۲۹ اوت، موشکی میان برد آزمایش کرد که با عبور از فراز ژاپن در شمال منطقه هوکائیدو در اقیانوس آرام فرود آمد. این اقدام پیونگ یانگ در جامعه بین‌المللی، گامی تحریک‌آمیز در تشدید کشمکش‌ آمریکا و کره شمالی و تهدید واشنگتن به حمله‌ای اتمی تلقی شد.

در همین زمینه

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید