ترامپ: حق شهروندی برای متولدان در خاک آمریکا باید لغو شود

0
386

رئیس جمهوری آمریکا در حالی آمریکا را تنها کشور جهان در دادن حق شهروندی بر اساس “اصل خاک” خوانده که کشورهای بسیاری چون مکزیک، در مرز جنوبی آمریکا و کانادا در شمال این کشور هم قوانین مشابهی دارند. علاوه بر این ناظران در رسانه‌های آمریکا صبح سه‌شنبه درباره امکان قانونی چنین کاری با استفاده از اختیارات رئیس‌جمهوری هم ابراز تردید کردند و آن طور که آنتونی زوکر، گزارشگر ویژه بی‌بی‌سی در امور کاخ‌سفید می‌گوید امکان چنین کاری بدون گرفتن مجوز از کنگره آمریکا بسیار سوال بر‌انگیز است. بر همین اساس هم اکثر ناظران در آمریکا می‌گویند بیان این اظهارات به احتمال زیاد می‌تواند کاربردی صرفا انتخاباتی برای آقای ترامپ و حزب جمهوری‌خواه داشته باشد که شعار محدود کردن مهاجرت به ایالات متحده را از الویت‌های اصلی خود قرار داده است. اظهارات آقای ترامپ در گفتگو با وبسایت اکسیوس، یک روز پس از آن منتشر شد که رئیس جمهور آمریکا از صدور دستوری برای اعزام ۵ هزار سرباز ارتش به مرز مکزیک خبر داد و خطاب به “کاروانی از مهاجران” که با پای پیاده در حال حرکت به سوی مرزهای تگزاس هستند گفت: “سربازان ما منتظر شما هستند”.

ترامپ: حق شهروندی برای متولدان در خاک آمریکا باید لغو شود

بی بی سی ـ 30.10.2018

سخت‌گیرانه کردن قوانین مهاجرت از شعارهای اصلی دونالد ترامپ بوده استحق نشر عکسGETTY IMAGES
Image captionسخت‌گیرانه کردن قوانین مهاجرت از شعارهای اصلی دونالد ترامپ بوده است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در حالی که تنها یک هفته تا انتخابات میان دوره‌ای کنگره این کشور باقی مانده، گفته در نظر دارد با صدور یک حکم حکومتی قانون ‘اصل خاک’ که به متولدان در خاک آمریکا حق شهروندی اعطا می‌کند را لغو کند.

آقای ترامپ این سخنان را در گفتگو با وبسایت اکسیوس آمریکا عنوان کرده و گفته در حالی که پیش‌تر تصور می‌کرده چنین کاری به تغییر قانون اساسی و یا رای‌گیری در کنگره نیاز دارد اما اکنون دریافته که تنها با امضای یک حکم حکومتی و استفاده از اختیاراتش به عنوان رئیس‌جمهوری، قادر است چنین کاری را انجام دهد.

با وجود این، بسیاری از ناظران این ادعای رئیس‌جمهوری آمریکا را با تردید ارزیابی کرده‌اند و می‌گویند با توجه به اشاره مستقیم قانون اساسی آمریکا به اصل خاک و طبیعی دانستن حق شهروندی برای متولدان در خاک آمریکا، به احتمال زیاد سخنان آقای ترامپ جنبه تبلیغاتی در روزهای باقی‌مانده به انتخابات کنگره دارد.

آقای ترامپ در دو هفته گذشته با تاکید بر مساله مهاجرت، تلاش کرده ضمن انتقاد از قوانین فعلی در این زمینه به هواداران خود وعده دهد که اصلاح ساختاری قوانین مهاجرت آمریکا از الویت‌های اصلی پیش روی اوست.

مهار مهاجرت غیرقانونی به آمریکا یکی از وعده‌های ساختاری کارزار انتخاباتی آقای ترامپ بوده است. کشیدن دیوار میان مرز جنوبی آمریکا با مکزیک، اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی و ممنوع کردن ورود مسلمانان به آمریکا بارها در طول کارزارهای سال ۲۰۱۶ آقای ترامپ تکرار شد.

اما موضوعی که رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه اخیر خود با وبسایت اکسیوس به آن اشاره کرده و روز سه‌شنبه (۳۰ اکتبر) منتشر شد، فاز جدیدی از سیاست‌های سخت‌گیرانه آقای ترامپ برای اصلاح مقررات مهاجرت قانونی به ایالات متحده محسوب می‌شود.

عبور مهاجران هندوراسی از مرز گواتمالا با مکزیکحق نشر عکسAFP
Image captionعبور مهاجران هندوراسی از مرز گواتمالا با مکزیک که در قالب کاروانی به سوی مرزهای آمریکا در حرکتند

بنابر قوانین فعلی ایالات متحده، نوزادانی که در خاک این کشور چشم به جهان باز می‌کنند به طور طبیعی شهروند آمریکا محسوب می‌شوند و این حق ارتباطی به وضعیت اقامت و شهروندی والدین آنها ندارد.

اما آقای ترامپ در گفتگوی خود با اکسیوس گفته: “ما تنها کشور در جهان هستیم که یک نفر می‌تواند وارد آن شود و بچه دار شود و آن نوزاد اساسا شهروند آمریکا محسوب خواهد شد… این بی‌معنی است و باید متوقف شود.”

رئیس جمهوری آمریکا در حالی آمریکا را تنها کشور جهان در دادن حق شهروندی بر اساس “اصل خاک” خوانده که کشورهای بسیاری چون مکزیک، در مرز جنوبی آمریکا و کانادا در شمال این کشور هم قوانین مشابهی دارند.

علاوه بر این ناظران در رسانه‌های آمریکا صبح سه‌شنبه درباره امکان قانونی چنین کاری با استفاده از اختیارات رئیس‌جمهوری هم ابراز تردید کردند و آن طور که آنتونی زوکر، گزارشگر ویژه بی‌بی‌سی در امور کاخ‌سفید می‌گوید امکان چنین کاری بدون گرفتن مجوز از کنگره آمریکا بسیار سوال بر‌انگیز است.

بر همین اساس هم اکثر ناظران در آمریکا می‌گویند بیان این اظهارات به احتمال زیاد می‌تواند کاربردی صرفا انتخاباتی برای آقای ترامپ و حزب جمهوری‌خواه داشته باشد که شعار محدود کردن مهاجرت به ایالات متحده را از الویت‌های اصلی خود قرار داده است.

اظهارات آقای ترامپ در گفتگو با وبسایت اکسیوس، یک روز پس از آن منتشر شد که رئیس جمهور آمریکا از صدور دستوری برای اعزام ۵ هزار سرباز ارتش به مرز مکزیک خبر داد و خطاب به “کاروانی از مهاجران” که با پای پیاده در حال حرکت به سوی مرزهای تگزاس هستند گفت: “سربازان ما منتظر شما هستند”.

این خبر که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های آمریکا داشت در حالی اعلام شد که بنابر گزارش‌ها “کاروان مهاجران” هنوز چند هفته‌ای با رسیدن به مرز شمالی مکزیک با آمریکا فاصله دارد و معلوم نیست چه تعداد از این افراد در نهایت قصد ورود به خاک آمریکا و درخواست پناهندگی از این کشور را دارند.

منتقدان آقای ترامپ می‌گویند اعزام سربازان به مرز و برجسته‌کردن اخبار مربوط به این کاروان از مهاجران هم جنبه تبلیغاتی برای تهییج آن دسته از رای دهندگانی است که موضوع مهاجرت الویت اصلی آنها برای رفتن به پای صندوق‌ها است.

اخبار مرتبط

اعزام سربازان آمریکایی به مرز مکزیک برای مقابله با کاروان مهاجران

کاخ سفید: ترامپ مسئول کشتار یهودیان در پیتزبورگ نیست

حمله مسلحانه به یهودیان در آمریکا ۱۱ کشته برجای گذاشت

طبق معاهدات بین المللی دولت آمریکا موظف است درخواست پناهندگی مهاجران را بررسی کند.

افرادی که از ترس جان خانه و کشورشان را ترک کرده اند، طبق قوانین بین المللی پناهنده حساب می شوند اما افرادی که دچار مشکلات شدید اقتصادی و معیشتی هستند، شامل معیارهای دریافت پناهندگی نیستند.

پیش از این هم باراک اوباما و جورج بوش، روسای جمهوری پیشین آمریکا هم برای مقابله با مهاجران ارتش را به مرزها فرستاده بودند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید