کریم غلامی: روانشناسی خود شیفتگی رجوی ها

0
1203

بعضی وقت ها دلم به حال مجاهدین و بخصوص به حال رجوی ها، می سوزد که چقدر این موجودات بدبخت و بیچاره و درمانده هستند. طی هشت سال گذشته، من مقالات زیادی در رابطه با مجاهدین و رجوی ها نوشته ام. آن ها فقط دو بار بر علیه من موضع گرفته اند. یکبار که من در رابطه با وضعیت بیماران در مجاهدین افشاگری کردم که آن ها با پنهان نگه داشتن بیماری افراد و درمان نکردن آن ها موجب مرگ شان می شوند. قطعا واکنش مجاهدین از این افشاگری، طبیعی بود چون بد جوری آنجای مجاهدین را سوزانده بودم. اما واکنش و یا دیوانگی جدید مجاهدین، برای من بسیار تعجب برانگیز بود. اخیرا من کتابی تحت عنوان „بر بال های رویا“ منتشر کردم که این کتاب مجموعه بیش از 900 عکس از عکس هایی که طی چند سال گذشته در آلمان گرفته بودم تشکیل شده است. این کتاب، از طرف دوستان چه جدا شده و چه دوستان آلمانی و ایرانی مورد استقبال قرار گرفته و خیلی ها من را به ادامه کارم تشویق کرده اند. جای تعجب اینجا است که چرا مجاهدین به این کتاب واکنش نشان داده اند. زیرا این کتاب عکس هایی است از شهرها و طبیعت زیبای آلمان و یک کار هنری و فرهنگی است و حتی کوچکترین اثری از سیاست در این کتاب نیست. حال باید پرسید که کجای مجاهدین سوخته است که از یک بدبخت مزدور خواسته اند برای واکنش نشان دادن „شعر“! بسراید.

روانشناسی خود شیفتگی رجوی ها

کریم غلامی، ایران فانوس، 08.03.2019

لینک به منبع

ابتدا باید تشکر خودم را از تمامی دوستان ایرانی و غیر ایرانی بخصوص دوستان جدا شده که از کتاب „بر بال های رویا“ استقبال کرده و مرا تشویق به ادامه کارکرده اند را ادا نمایم.

بعضی وقت ها دلم به حال مجاهدین و بخصوص به حال رجوی ها، می سوزد که چقدر این موجودات بدبخت و بیچاره و درمانده هستند. طی هشت سال گذشته، من مقالات زیادی در رابطه با مجاهدین و رجوی ها نوشته ام. آن ها فقط دو بار بر علیه من موضع گرفته اند. یکبار که من در رابطه با وضعیت بیماران در مجاهدین افشاگری کردم که آن ها با پنهان نگه داشتن بیماری افراد و درمان نکردن آن ها موجب مرگ شان می شوند. قطعا واکنش مجاهدین از این افشاگری، طبیعی بود چون بد جوری آنجای مجاهدین را سوزانده بودم. اما واکنش و یا دیوانگی جدید مجاهدین، برای من بسیار تعجب برانگیز بود. اخیرا من کتابی تحت عنوان „بر بال های رویا“ منتشر کردم که این کتاب مجموعه بیش از 900 عکس از عکس هایی که طی چند سال گذشته در آلمان گرفته بودم تشکیل شده است. این کتاب، از طرف دوستان چه جدا شده و چه دوستان آلمانی و ایرانی مورد استقبال قرار گرفته و خیلی ها من را به ادامه کارم تشویق کرده اند.

جای تعجب اینجا است که چرا مجاهدین به این کتاب واکنش نشان داده اند. زیرا این کتاب عکس هایی است از شهرها و طبیعت زیبای آلمان و یک کار هنری و فرهنگی است و حتی کوچکترین اثری از سیاست در این کتاب نیست. حال باید پرسید که کجای مجاهدین سوخته است که از یک بدبخت مزدور خواسته اند برای واکنش نشان دادن „شعر“! بسراید.

یکی از دوستان، حرف جالبی زد. او توضیح داد از آنجایی که این کتاب و اثر هنری توسط یک جدا شده تهیه شده و در آن نامی از مجاهدین نیست، آن ها را بد جوری سوزانده است. زیرا مجاهدین به شدت دنبال جلب توجه هستند و به هر نحوی شده حرفی از آن ها زده شود. البته این موضوع همان روانشناسی خود شیفتگی سران مجاهدین، بخصوص رجوی ها است. روزهای ابتدایی که وارد مناسبات مجاهدین شدم، اولین موضوع که متوجه آن شدم واکنش شدید مسعود رجوی نسبت به کیش شخصیت بود. اوایل زیاد متوجه آن موضوع نبودم اما با گذشت زمان این دیدگاه عوض شد. وقتی برای اولین بار در جلسه عمومی مجاهدین که آن زمان معروف به „نشست سه روزه“ در زمستان سال 1366 برگزار شد، بازرسی بدنی بیش از حد برای من سوال برانگیز شد که چرا باید چنین بازرسی وجود داشته باشد؟

شعارهای مسخره ای که مسعود و مریم رجوی برای خودشان ساخته بودند مثل „ایران رجوی، رجوی ایران“ و یا „مریم مهر تابان“ و یا ترانه هایی که برای مسعود و مریم رجوی ساخته شده بود تنها چیزی که در آن یافت نمی شد، مردم ایران و ایران و آزادی و دمکراسی برای مردم و پیشرفت و شکوفایی ایران بود. طی سالیان، بخصوص بعد از سال های 1367 تنها چیزی که در مجاهدین دیده نمی شد، مبارزه بود. البته سران مجاهدین با همه در جنگ بودند. چه با اعضای خودشان و چه هر شخصیت و حزب دیگر. البته این را باید مطرح بکنم که مجاهدین هرگز نسبت به اربابان خودشان مثل عربستان و غیره، کمترین انتقاد را هم نکردند.

رجوی ها، چنان در خود شیفتگی خود فرو رفته بودند که از نظر آن ها همه بد بودند و فقط آن ها بودند که بی عیب و بی نقص بودند. مسعود رجوی، چنان در توهمات خود فرو رفته بود که فکر می کرد رهبر بی بدیل تمام مبارزان و مردم جهان است. همه عاشق او هستند و برای دیدن او دست و پا می شکنند. برای همین، همواره فکر می کرد که او روز به روز در حال پیش روی و شکوفایی است و رژیم ایران در حال فروپاشی و سرنگونی است. او همواره فکر می کرد که در حال پیش روی و حرکت است، اما او حتی درجا هم نمی زد بلکه در حالت لمیده در اعماق فساد و تباهی خود فرو می رفت.

رجوی ها، چنان به دنبال جلب توجه خود بودند که حتی وقتی توسط رژیم ایران مورد حمله موشکی قرار می گرفتند جشن می گرفتند و آن را „بهار“ می نامیدند زیرا توسط خبرگزاری ها نامی از مجاهدین برده می شد. باور کنید که مسعود رجوی حتی وقتی که نام سازمان مجاهدین در لیست تروریستی آمریکا قرار گرفت، خوشحال شد چرا که نامی از او توسط آمریکا برده می شد.

بگذریم. من یکبار دیگر از همه دوستان چه ایرانی و چه غیر ایرانی که از کتاب من استقبال کردند تشکر می کنم و امیدوارم که بتوانم بزودی کتاب دوم „بر بال های رویا“ را منتشر نمایم.

„پایان“

//////////////////////////////////

آرشیو موضوع : کتاب

زهرا میرباقری: ۴۰ سالگی انقلاب بهمن و آمار دیکتاتوری رجوی بر تشکیلات سازمان

زهرا میرباقری: ۴۰ سالگی انقلاب بهمن و آمار دیکتاتوری رجوی بر تشکیلات سازمان

فرشته در مقدمه این کتابش می نویسد:  “من معنی مبارزه و الزامات مبارزه را می فهمم، اما آنچه می خواهم اشاره کنم ربطی به الزامات مبارزه ندارد، واقعیت این است که افرادی چون من در مناسبات و تشکیلات مجاهدین پَرپَرشدیم و از میان رفتیم، اجازه می خواهم کمی راحت تر حرف بزنم و ابایی …

مهدی خوشحال: بر بال های رویا. اثری از آقای کریم غلامی در آلمان

مهدی خوشحال: بر بال های رویا. اثری از آقای کریم غلامی در آلمان

قبل از پرداختن به „بر بال های رویا“، باید اعتراف کنم که من طی سال های زیادی که با جداشدگان مختلف از فرقه مجاهدین حشر و نشر و همکاری داشتم، به عینه دیدم که بعضاً مسایل و مصیبت های دوران گذشته را با خود حمل می کنند اما کریم غلامی، در این رابطه استثناء است و او …

کریم غلامی: نقدی بر کتاب “بی تبر مردگان این جنگل” نوشته مهدی خوشحال

مهدی خوشحال: بر بال های رویا. اثری از آقای کریم غلامی در آلمان

در فصل دوم این کتاب، به دوران نیمه تاریک وارد می شویم، قمار بازی یا همان „سیاست“ بازی است. سیاست، قواعد یکسانی مثل قمار دارد. اگر یک سیاست باز به مانند قمار باز حرفه ای کار کند و قواعد بازی را بداند، برنده خواهد شد. در سیاست به مانند قمار، جایی برای صداقت، راستی و درستکاری و …

کتاب‌خوان؛ ‘قطاربازی’ که به ‘آشیانه خرس’ نرسید

کتاب‌خوان؛ ‘قطاربازی’ که به ‘آشیانه خرس’ نرسید

نقطه‌قوت کتاب “قطارباز” نه فقط جنبه پژوهشی آن که حضور مستقیم و جذاب راوی اول‌شخص در قامت یک مسافر سفرنامه‌نویس است که حدود یک‌پنجم کتاب را شامل می‌شود. در بخش پژوهشی این کتاب، خواننده با حقایق و وقایعی مواجه می‌شود که یا از آن‌ها بی‌خبر بوده یا تصوری نادرست از آن‌ها داشته است. از آن جمله است ماجرای …

مهدی خوشحال: بی تبر مردگان این جنگل

مهدی خوشحال: بی تبر مردگان این جنگل

کتاب „بی تبر مردگان این جنگل“ که از زندگی یک زن تبعیدی و به خاطر دینی که نسبت به زن و چنین زنانی داشتم، آغاز کردم که بعد رسیدم به ماجراهایی که در قمارخانه ها و قصابخانه ها، می گذرد و به همین مناسبت خواندن و مطالعه این کتاب را به آنانی که در قمارخانه ها و قصابخانه …

کیرکگارد،- منتقد دین رسمی و دولتی هگل

کیرکگارد،- منتقد دین رسمی و دولتی هگل

کیرکگارد در کنار فویرباخ و مارکس، از جمله منتقدین فلسفه هگل بود ،ولی دیالکتیک او را قبول داشت. مارکس بخاطر عملی نمودن سوسیالیسم، مخالف هگل شد و کیرکگارد بدلیل جانبداری از آزادی مسیحیت شخصی افراد، به مخالفت با  کلیسا ومسیحیت دولتی ، و “فلسفه آگاهی” هگل پرداخت و میگفت نظرات هگل یک سوء قصد متافیزیکی به اخلاق است چون عمل …

خاطرات منتشرنشده‌ی ابراهیم یزدی از دوران وزارت خارجه

خاطرات منتشرنشده‌ی ابراهیم یزدی از دوران وزارت خارجه

آقای دکتر سنجابی در شروع به کارشان در وزارت امور خارجه چهار نفر آقایان احمد سلامتیان، فرج اردلان، حسن لباسچی و مسعود امینی را به عنوان معاونان خود منصوب کرد. آقای مهندس بازرگان پس از تصویب وزیر پیشنهادی در شورای انقلاب، با وزرای خود مطرح می‌کردند که تصویب وزرا با شورای انقلاب است، در …

کتاب‌خوان؛ آشفته بازار ترجمه و دودی که به چشم مخاطب می‌رود

خاطرات منتشرنشده‌ی ابراهیم یزدی از دوران وزارت خارجه

«رمانی با یک طوطی» تیتر مطلب نیست، دقیقا نام رمان است و وقتی پای آبتین گلکار در میان باشد، ناگفته معلوم است که اثری است از یک نویسنده روسی. آندری وُلوس از داستان‌نویسان مهم امروز روسیه است که کتاب‌خوانان ایرانی اولین بار است با او آشنا می‌شوند. نویسنده‌ای زاده «دوشنبه» یا آن‌گونه که خودش در اولین رمانش این …

نگاهی به کتاب ” خاطرات و تاملات در زندان شاه ”

نگاهی به کتاب ” خاطرات و تاملات در زندان شاه ”

از پی این ماجراها، شدید ترین بحث ها میان گرگانی و دیگر سران اعضای رده بالای سازمان چون مسعود رجوی و موسی خیابانی در زندان در گرفت چنانکه نهایتا به انزوا و بایکوت شدن وی در زندان انجامید به طوریکه خود از مسئولین زندان می خواهد که وی را به انفرادی ببرند تا دمی از بند انتقاد ها …

گذری بر فرهنگ و هنر در هفته‌ای که گذشت؛ جام جهانی و چرا قباد را کشتند

گذری بر فرهنگ و هنر در هفته‌ای که گذشت؛ جام جهانی و چرا قباد را کشتند

یک نظرسنجی در شبکه های اجتماعی برای یافتن پرخواننده ترین نویسندگان ادبیات معاصر نشان داد محمود دولت آبادی، عباس معروفی و خانم زویا پیرزاد پرهوادارترین نام ها در فضای امروز ادبیات کشورند. این در حالی است که “زوال کلنل”، آخرین رمان دولت آبادی که تاکنون به پنج زبان مختلف جهانی منتشر شده است هنوز بعد ده …

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید