- ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ , ساعت ۱۲:۴۶
- ثبت یک دیدگاه
- چاپ مطلب
از این ۵ زن، کدام معاون جو بایدن خواهد شد؟
زمانیکه بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور ایالات متحده خدمت می کرد، در واقع اوج نفوذ فزاینده این مقام را در سیاست خارجی نشان داد. در حالیکه قبلاً این سمت بیشتر حالت تشریفاتی داشت. در واقع بایدن با عملکردش در مقام معاونت ریاست جمهوری بر این سمت در قوه مجریه مدرن تأکید کرد. مقامی که می تواند به شکل گیری روابط آمریکا با جهان کمک کند. مهم اینکه، برخی دیگر از معاونان رؤسای جمهور همچون ریچارد نیکسون (در دولت دوایت آیزنهاور)، جورج بوش (در دولت رونالد ریگان) و دیک چنی (در دولت دبلیو بوش) نیز نقش مهمی در سیاست خارجی ایفا کردند. اما با توجه به اینکه بایدن در زمینه ی سیاست خارجی قوی است، خیلی لازم نیست که فرد بعد از او در این زمینه قدرتمند باشد. به نظر می رسد، موقعیت وی به عنوان یک مرد سالخورده و سفید پوست می تواند بزرگترین ضعفش باشد. بنابراین قول او برای انتخاب یک زن به عنوان شریک انتخاباتی شاید برای رفع همین کاستی است…
از این ۵ زن، کدام معاون جو بایدن خواهد شد؟
08.08.2020
اما از آنجایی که سیاست خارجی ایالات متحده تا حد زیادی توسط مردان تعریف شده است، بعید به نظر می رسد که هیچ کدام از زنان کاندیدای بالقوه معاونت ریاست جمهوری به اندازه ی بایدن زمانیکه به عنوان معاون اوباما انتخاب شد، سابقه ی قوی ای در سیاست خارجی داشته باشند. گفتنی است، تا کنون تنها سه زن شامل مادلین آلبرایت، کاندولیزا رایس و هیلاری کلینتون در مقام وزیر امور خارجه ی آمریکا خدمت کرده اند و هیچ زنی رئیس پنتاگون نشده است. همچنین تا به حال هیچ زنی ریاست کمیته روابط خارجی مجلس سنا را برعهده نداشته است و تنها یک نفر یعنی خانم ایلینا روس-لهتین، نماینده سابق جمهوریخواه، رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا بوده است.
با در نظر داشتن تمامی آنچه در بالا گفتیم، در ادامه گزینه های احتمالی معاونت رئیس جمهور و مواضعشون در حوزه سیاست خارجی آمده است:
سوزان رایس
رایس از بین همه گزینه های احتمالی بایدن برای معاونت، بیشترین تجربه سیاست خارجی را دارد که شامل مواردی همچون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل و مشاور امنیت ملی ایالات متحده است که هر دو مقام را در دوران اوباما برعهده داشت. البته بر خلاف سایر کاندیداها، رایس هرگز منصب سیاسی نداشته است.
سوابق تحصیلی وی تأثیرات مثبت و منفی ای در شانس او برای انتخاب شدن به عنوان معاون ریاست جمهوری دارد. گفتنی است، فعالیت او در دولت اوباما موجب شد که به بایدن نزدیک شود و با او ارتباط صمیمی ای داشته باشد. رایس، زمانیکه در دوران اوباما در کاخ سفید خدمت می کرد، بایدن را به عنوان یکی از افراد مورد علاقه اش توصیف کرده بود و به نظر می رسد که این دو در زمینه ی سیاست خارجی با یکدیگر اتفاق نظر دارند. اما رایس در اوایل دوران کاری خود به خاطر عملکردش در رسیدگی به نسل کشی در رواندا در دولت کلینتون با انتقادهای زیادی روبرو شد و بعداً درباره مدیریت وی در شورای امنیت ملی در زمان اوباما نیز اما و اگرهای زیادی به وجود آمد.
یکی دیگر از آسیب پذیری های احتمالی رایس، موضوع بنغازی است. مهم اینکه، جمهوریخواهان تهدید کرده اند که انتقادات خود را درباره نقش رایس به عنوان یکی از چهره های مهم دولت احتمالی بایدن در پاسخ به حملات مرگبار سال 2012 در لیبی که منجر به کشته شدن یک سفیر آمریکا و سه نفر دیگر شد، دوباره مطرح خواهند کرد.
در واقع، اگر بایدن مشاور سابق امنیت ملی اوباما را به عنوان شریک انتخاباتی اش انتخاب کند، بنغازی بزرگترین آسیب پذیری وی خواهد بود.
کاملا هریس
هریس در اولین دوره ی کاری خود به عنوان سناتور آمریکایی عمدتاً بر اجرای قانون داخلی متمرکز شد که برجسته ترین نمود آن فعالیت به عنوان دادستان کالیفرنیا بود.
هریس مانند بسیاری از دموکرات های کنگره، روسیه را یکی از بزرگترین موضوعات مربوط به سیاست خارجی آمریکا می داند و بارها مداخلات مورد حمایت کرملین در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال 2016 را مطرح کرده و هشدار داده است که در سال 2020 احتمالاً این مداخلات بیشتر خواهد بود.
هریس یکی از محتمل ترین گزینه ها برای انتخاب توسط بایدن در مناصب مشکل، به شمار می رود. اگرچه برخی از متحدین بایدن با وی مخالف هستند. مهم اینکه، هریس در مورد اولویت های اصلی و دموکراتیک سیاست خارجی با بایدن اختلاف نظری ندارد. او خواستار بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای ایران است، به وضوح از اسرائیل حمایت می کند و به طور گسترده طرفدار پیمان هایی از جمله ناتو است.
الیزابت وارن
وارن نیز در دوره دوم فعالیت خود به عنوان سناتور ارشد ایالات متحده از ماساچوست، بیشتر بر مسائل داخلی یعنی حمایت از مصرف کننده و مقررات بانکی متمرکز شده است.
او نسبت به روابط گرم پیمانکاران دفاعی آمریکا و پنتاگون ابراز نگرانی کرده است. بنابراین، از این منظر او را می توان در تضاد با بایدن دانست، چرا که بایدن در نظر دارد به پیشبرد زیربناهای ساختاری سیاست خارجی آمریکا بپردازد. همچنین، وارن خواستار رسیدگی به موضوع حسابرسی از پنتاگون شده است و بودجه آن را خیلی زیاد می داند. از سوی دیگر، وی به انتقادهای مستقیم از چین پرداخته و فساد ذاتی در ساختار قدرت حزب کمونیست این کشور را مطرح کرده است.
یکی دیگر از تفاوت های بارز بین وارن و بایدن در زمینه ی کمک به اسرائیل است. به طور مثال، وارن در اکتبر گذشته طی سخنانی اعلام کرد که اگر دولت اسرائیل می خواهد گام هایی برای الحاق رسمی کرانه باختری بردارد، ایالات متحده باید روشن کند که هیچ کدام از کمک های واشنگتن نباید در این راستا مورد استفاده قرار گیرد. اما بایدن هرگز برای کمک های نظامی و سالانه 3.8 میلیارد دلاری به اسرائیل شرط و شروط مشخص نکرده است.
به هر حال، وارن یکی از شخصیت های محبوب در میان ترقی خواهان آمریکایی به شمار می رود و یکی از گزینه های احتمالی برای انتخاب توسط بایدن نیز محسوب می شود.
تامی داکورث
داکورث، معلول جنگی سابق آمریکا است که در جنگ عراق جنگید و در میان گزینه های احتمالی بایدن برای انتخاب، مستقیم ترین تجربه را در این زمینه دارد. او همچنین تجربه شخصی بیشتری در جهان در خارج از ایالات متحده نسبت به گزینه های دیگر دارد. گفتنی است، وی در بانکوک متولد شد و هفت سال از دوران کودکی خود را در اندونزی گذراند.
داکورت به عنوان یک سناتور ایالات متحده از ایلینوی در کمیته خدمات مسلح سنا فعالیت می کند و به عنوان یک حامی پرشور معلولان جنگی ایالات متحده شناخته می شود. برخلاف وارن، او اخیراً مخالف اصلاحیه قانون مجوز دفاع ملی 2021 بود که بودجه پنتاگون را 10 درصد کاهش می دهد.
وی نیز یکی دیگر از گزینه های احتمالی بایدن برای انتخاب به شمار می رود.
ول دمینگز
دمینگز که در سال 2017 به عنوان عضو مجلس نمایندگان امریکا انتخاب شد، تاکنون مواضعی نداشته که در حوزه سیاست خارجی خارج از دایره حزب دموکرات باشد. وی عضو کمیته امنیت ملی است.
دمینگز در جلسات مهم کمیته امنیت ملی از جمله در بحث تنش های آمریکا با ایران پس از ترور ژنرال قاسم سلیمانی غایب بود. شاید این امر به خاطر نقش او در مدیریت ماجرای استیضاح ترامپ بود.
به نقل از انتخاب
مطالب مرتبط :
-
رجوی دو هدف را دنبال میکرد . هدف اول این بود که اگر به هر دلیل اتفاقی در عراق افتاد اشرف را از دست ندهد و بقول خودش به کانون استراتژیک نبرد برگردد، به این منظور که حکومتی مثل ایاد علاوی و خلاصه کسی که با رژیم ایران سر سازگاری نداشته و مایل به بودن مجاهدین در عراق است بعنوان کارت علیه رژیم . هدف دوم از ... مطلب کامل
-
عبدالحسین زرینکوب در سال ۱۳۰۱ در بروجرد زاده شد و در خانواده بسیار باورمندی رشد کرد. تا کلاس ۱۱ را در زادگاهش خواند و همزمان با پافشاری پدرش فقه و تفسیر قرآن و ادبیات عرب آموخت. ۱۶ ساله بود که به تهران رفت و با اینکه رشتهاش ادبی نبود با رتبه ممتاز دیپلم ادبی گرفت و در دانشکده حقوق نامنویسی کرد ولی باز با پافشاری پدرش به زادگاهش ... مطلب کامل
-
در همین راستا بود ک باصرف مبالغ هنگفت و کمک لابی هاش در آلبانی تلاش داشت دولت و پلیس این کشور برخلاف تمایل این دولت را وادار و مجبور کند که آقای احسان بیدی رابعد تحمل بی دلیل یکسال زندان سر به نیست ویا حداقل به شکل فجیعی اخراج کند و بقول خودش از شر آقای بیدی خلاص شود اما با هشیاری دوستان و مقامات آلبانی که با ... مطلب کامل
-
از جمله برنامههای ناپلئون، ساخت «آسیاب بادی» است که قرار است برای بهبود کیفیت زندگی حیوانات ساخته شود. نقشه اولیه این آسیاب توسط اِسنوبال طرحریزی شده بوده و در ابتدا ناپلئون به مخالفت با آن برمیخیزد ولی بعدتر با بیرون راندن اِسنوبال، ایده ساخت آن را دوباره پی میگیرد اما به دلیل بیکفایتی ناپلئون، ساخت آن به شکل مطلوبی پیش نمیرود. در پایان، ساخته شدن این ... مطلب کامل
-
بله این خط اخر فرقه مجاهدین خلق بود که به خیال خودش ما را اینطوری سر به نیست کند که شکر خدا نتونستند کاری بکنند . بله این خط اخر فرقه مجاهدین خلق بود که به خیال خودش ما را اینطوری سر به نیست کند که شکر خدا نتونستند کاری بکنند .وبعد از این ,این مار زخمی شده به این سادگی دست بردار نیست وحتما باید زهرش ... مطلب کامل
-
اما این که در کمسیون پوشالی خودتان اطلاعیه صادر میکنید باید بگویم تناقضات داخل ان که من دیده ام کم نیست پس بهتر است از ستاد سیاسی خودت بخواهی که یک بار دیگر اطلاعیه خودتان را مروز بکند واز اینجا به شما میگویم اجازه نمیدهم هر غلطی میخواهید در رابطه با خانوده من بکنید و بگوید دست از سرتان برنمیدارم حتی اگر باشدرودر با شما بایستم و در ... مطلب کامل
-
چه بسیار فعالان سیاسی دنیا که مردم و جوانان را به خواندن این کتاب تشویق میکنند چرا که سمبولیسم شکلگرفته در آن فقط حکایت لنین و استالین و تروتسکی نیست و مابهازای ماجراهای آن در بیشتر حکومتهای تمامیتخواه و توتالیتر، واو به واو، تکرار میشود؛ داستانِ انگیزش به بهانه «خوابی» که میجر پیر برای حیوانات و مزرعه دیده، گرسنگی (فقر) و خشم ... مطلب کامل
-
صبح روزی که همه منتظر آزاد شدن احسان بودند(«پنجشنبه 23 مرداد مصادف با 13 اوت») پلیس به او گفته بود که آماده باش که می خواهیم تورا آزاد کنیم! وقتی که خواسته بودند که اورا سوار کنند اواصرار کرده بود که دوستان من می آیند و باید وسایلم را هم آماده کنم که ببرم وقتی که پلیس فهمیده بود گفته بود قبول وسایل را بیاور ولی ما ترا ... مطلب کامل
-
روشن است که مقامات آلبانیایی دخیل در بازداشت و آواره کردن آقای بیدی در مرز یونان سناریوی فرقه مجاهدین خلق در آلبانی را اجرا کرده اند ، چرا که وحشت رجوی از حضور اعضای نجات یافته از فرقه مجاهدین خلق در آلبانی دلایل روشن و مشخصی دارد که با بود و نبود تشکیلات مافیایی این فرقه مافیایی در آلبانی پیوند خورده است. اعضای نجات یافته از مجاهدین خلق ... مطلب کامل
-
اواخر فیلم، یک قطار کوچک همراه با یک واگن را نشان می دهد که از خیل مسافران زیاد تنها چهار تن از دست زامبی های خونخوار نجات یافته و به سمت مقصد در حرکتند. این جا نیز مرد خبیث و خودشیفته که تا این زمان تعدادی و از جمله راننده قطار را قربانی زنده ماندن خود کرده بود به ویروس آلوده شده و قرار بود تا آخرین ... مطلب کامل
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .